Asocierile fara personalitate juridica trebuie sa depuna pana pe 16 martie declaratia de venit

Data publicarii: 11-03-2009 | Finante-Banci

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) reaminteste ca asocierile fara personalitate juridica, constituite intre persoane sau intre persoane si firme romanesti cu statut de microintreprindere, trebuie sa depuna pana luni declaratia anuala de venit, altfel risca amenzi, anunta miercuri ANAF.

Nerespectarea termenului de depunere a Declaratiei anuale de venit pentru asocierile fara personalitate juridica (formularul 204) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei, potrivit autoritatii fiscale.

ANAF precizeaza ca declaratia are in vedere veniturile obtinute din activitati independente, inclusiv din activitati adiacente sau din activitati agricole, iar asocierile care realizeaza mai multe categorii de venit depun cate o declaratie pentru fiecare categorie de venit in parte.

Formularul trebuie depus de asociatul desemnat prin contractul de asociere sa raspunda pentru indeplinirea obligatiilor asocierii fata de autoritatile publice, fie direct la registratura organului fiscal (Administratia Finantelor Publice - AFP de sector, municipala, oraseneasca sau comunala) unde este inregistrata asociatia, fie prin scrisoare recomandata.

NewsIn