Restantierul tipic roman are intre 18 si 20 de ani si este din judetul Giurgiu

Data publicarii: 11-03-2009 | Finante-Banci

Restantierul tipic roman este un barbat tanar, cu varsta 18 si 20 de ani, din judetul Giurgiu si are in medie restante de valoare relativ mica, la un credit de consum, arata portretul robot facut de Biroul de Credit.

"Varsta restantierului tipic a coborat mult fata de anul precedent. Acum portretul robot arata ca este vorba despre un barbat tanar, cu varsta intre18 si 20 de ani, din judetul Giurgiu. El are o restanta de valoare relativ mica, la un credit de consum",a explicat directorul general al Biroului de Credit, Serban Epure, in cadrul unui seminar bancar.

El a spus ca, in intervalul februarie 2008 - februarie 2009, numarul interogarilor la Biroul de Credit au scazut cu 40%, pana la aproximativ 309.000.

"Este o tendinta regionala, si alte birouri de credit din zona au inregistrat aceeasi evolutie in contextul restrangerii creditarii, pe fondul crizei", a explicat Epure.

In sistemul Biroului de Credit functioneaza in prezent 30 de banci, care insumeaza o cota de piata de 98,74%, 10 societati de credit de consum si 2 societati de leasing.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: