Operatorii de jocuri de noroc online trebuie sa respecte legile nationale, nu sa se autoreglementeze

Data publicarii: 13-03-2009 | Economie

Operatorii de jocuri de noroc pe internet trebuie sa respecte legile nationale, autoreglementarea in aceasta industrie nefiind suficienta, transmite Loteria Romana, care saluta decizia adoptata marti de Parlamentul European privind reglementarea cadrului legislativ pentru jocurile de noroc online.

"Parlamentul European respinge astfel ideea vehiculata adesea, conform careia legea UE permite ca toti operatorii din UE de jocuri de noroc pe internet sa ofere servicii catre consumatorii din toate statele membre, fara sa respecte reglementarile nationale impuse de tara in care consumatorul isi are resedinta. Prin urmare, operatorii de jocuri de noroc pe internet trebuie sa respecte legislatia nationala a statelor membre", se arata intr-un comunicat transmis vineri de Compania Nationala Loteria Romana.

Profitul din jocuri de noroc folosit pentru educatie si sanatate

Astfel, fiecare stat membru va reglementa strict si va controla jocurile de noroc, iar profitul care rezulta din jocurile de noroc ar trebui folosit in beneficiul societatii, pentru educatie, sanatate, sport si cultura, sustine Loteria Romana.

Parlamentul European a adoptat la Strasbourg cu 544 de voturi pentru, 36 impotriva si 66 de abtineri rezolutia privind reglementarea cadrului legislativ al jocurilor de noroc on-line.

Piata jocurilor video este o piata mondiala, cu o dezvoltare foarte rapida si din ce in ce mai populara in randul adultilor, iar eurodeputatii au considerat ca sunt necesare o protectie si o informare corecte pentru consumatori cu privire la produsele pe care le cumpara si mai ales la adecvarea produsului la varsta utilizatorului.

A fost propusa promovarea in randul statelor membre a sistemului paneuropean de etichetare a jocurilor de internet online pe categorii de varste (PEGI) si un control mai strict al accesului la continutul jocurilor, prin crearea unui buton rosu pentru console, calculatoare sau alte aparate de joc, care sa dea posibilitatea parintilor sa dezactiveze un joc sau sa restrictioneze accesul pentru anumite ore.

NewsIn