SUV-ul ieftin de la Dacia vine la anul

Data publicarii: 14-03-2009 | Auto

Dacia va lansa mult-asteptatul model cu tractiuni 4X2 si 4X4 la inceputul anului viitor, cu cateva luni mai tarziu fata de planurile initiale, a declarat ieri Francois Fourmont, directorul general al companiei.

SUV-ul, al saselea model al constructorului, ar urma sa fie lansat pe piata la un pret incepand cu 13.000 de euro si va intra in concurenta directa cu Hyundai Tucson, Kia Sportage si chiar Nissan Qashqai.

Sandero Diesel se va lansa in vara

Investitiile in proiectul SUV-ului se ridica la peste 100 de milioane de euro, iar o suma de 15 milioane de euro provine din ajutor de stat, a precizat managerul.

In iunie, Dacia va lansa modelul Sandero cu motor diesel si tot in vara va fi introdusa pe piata locala si motorizarea de 1,2 litri pe Logan Sedan si Sandero.

Dacia a uimit publicul, la Salonul Auto de la Geneva, cu un crossover robust si sportiv, denumit Duster, o combinatie intre un MPV (Multi Purpose Vehicle) si un coupe sportiv.

Cel mai probabil, modelul de serie nu va semana deloc cu acest concept, ale carui materiale si performante tehnice sunt impresionante.

Adevarul