Ministerul Mediului vrea sa impadureasca 3.000 ha in acest an, printr-un program de 100 milioane lei

Data publicarii: 16-03-2009 | Mediu

Peste 3.000 de hectare ar putea fi impadurite in toamna acestui an, printr-un program national de 100 milioane lei (circa 25 milioane euro), a declarat duminica, ministrul mediului, Nicolae Nemirschi.

"Am propus un buget de100 milioane lei - o parte din taxa auto si o parte din programul Casa Verde - pentru impaduriri. Din toamna, vrem sa impadurim mai mult de 3.000 de hectare, tinand cont ca un hectar la ses consta intre 6.000 si 7.000 de euro, iar un hectar la deal si munte, in medie, 10.000 de euro", a spus Nemirschi, prezent la campania "Romania prinde radacani", organizata in Suditi, judetul Ialomita.

Ministrul mediului a mai spus ca saptamana viitoare va finaliza ghidul de finantare pentru programul "Casa Verde", care se va derula prin intermediul administratiilor locale si prin care se acorda bani pentru panouri solare caminelor de batrani, spitalelor si asociatiilor de locatari.

Programul se va derula in paralel cu cel de reabilitare termica a blocurilor, demarat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei.

NewsIn