Rusia va aloca 33 miliarde euro pentru masuri anticriza in bugetul pe 2009

Data publicarii: 17-03-2009 | International

Guvernul rus va aloca anul acesta 1.500 miliarde ruble (33 miliarde euro) pentru masuri anticriza, in cadrul bugetului pe 2009, a anuntat premierul Vladimir Putin, citat de AFP.

"Rectificarea bugetara va permite alocarea a circa 1.500 miliarde ruble pentru concretizarea unor masuri anticriza si pentru ca statul sa isi asume integral obligatiile sociale", a declarat Putin, citat de agentiile rusesti RIA Novosti si Interfax.

Rectificarea bugetului de stat va fi analizata joi in sedinta de guvern, a adaugat premierul rus.

Guvernul rus adoptase deja un plan anticriza in toamna trecuta, insa dupa nou dialog cu reprezentanti ai regiunilor, sindicatelor si  patronatelor au fost luate masuri speciale, a precizat Putin.

"Astfel, a fost decisa majorarea sprijinului acordat sectorului industrial si paturilor sociale vulnerabile", a adaugat Putin, care a precizat ca cele mai multe dintre masurile anticriza au intrat deja in vigoare.

In toamna lui 2008, Rusia a anuntat succesiv mai multe seturi de masuri, mai ales pentru a veni in ajutorul sectorului bancar, in criza de lichiditati, dar si altor intreprinderi si pietei de capital. Analistii au estimat ca acest plan se cifreaza la mai mult de 115 miliarde euro.

Rusia este grav afectata de criza economica mondiala, mai ales din cauza ieftinirii materiilor prime, cum ar fi petrolul, principala sursa de incasari pentru aceasta tara.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: