Unicredit Leasing a recuperat in primele doua luni 30 de masini de la rau-platnici

Data publicarii: 17-03-2009 | Finante-Banci

Unicredit Leasing a recuperat in primele doua luni ale acestui an 30 de autovehicule de la clientii ce nu si-au mai putut plati ratele, fata de circa 100 de masini recuperate la sfarsitul lui 2008, a declarat Dan Constantinescu, managing director al companiei.

In acelasi timp, numarul clientilor care intarzie cu plata ratelor a crescut cu 50-60%.

"Firmele, care reprezinta majoritatea clientilor pentru Unicredit Leasing, nu au suficiente lichiditati din cauza problemelor economice. Multe dintre acestea au acelasi volum de debite, dar incaseaza mai putini bani", a precizat Constantinescu.

Seful Unicredit Leasing considera ca "aceasta crestere este una naturala, avand in vedere perioada de dupa sarbatori, care a fost una grea pentru firme in ce priveste cash-flow-ul".

Constantinescu a mentionat ca in special firmele mai mici au fost afectate de lipsa lichiditatilor, insa si companiile mari au resimtit aceasta presiune.

"In prezent, dobanda medie pe piata romaneasca de leasing se ridica la 10% pentru populatie si la 9% pentru companii", a mai spus seful Unicredit Leasing, precizand ca, din vara anului trecut, dobanzile au urcat cu circa 2,5 puncte procentuale.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: