Banca Transilvania a redus cu pana la 2 puncte procentuale dobanzile la creditele in lei

Data publicarii: 18-03-2009 | Finante-Banci

Banca Transilvania a redus cu pana la 2 puncte procentuale dobanzile la creditele in lei, a spus directorul general al bancii, Robert Rekkers, care a adaugat ca se asteapta la o ajustare similara pentru intreaga piata.

El a afirmat ca banca dispune, in prezent, de lichiditati suficiente in lei, dar si in euro si dolari, astfel incat nu mai are nevoie, deocamdata, de noi linii de finantare, precum cea luata recent de la International Finance Corporation (IFC).

"Cred ca 15,5% este un nivel acceptabil pentru creditele in lei si asteptam in continuare relaxarea dobanzii de politica monetara, care cred ca se va intampla treptat", a spus Rekkers.

El a precizat ca, in cazul creditelor in euro, finantarile obtinute de banci pe pietele internationale nu s-au ieftinit, dar ca spera ca si pentru acest gen de imprumuturi bancile sa-si poata cobori dobinzile in timp.

Pe de alta parte, reprezentantul Bancii Transilvania se asteapta la o crestere a creditarii cu 10-15% in 2009, in ciuda perioadei "slabe" pe care o traverseaza piata bancara in prezent.

"Ne asteptam si la cresterea restantelor la credite la nivelul intregului sistem bancar, dar suntem dispusi sa restructuram contractele si sa reducem dobanzile atat pentru populatie, cat si pentru IMM-uri in caz de nevoie", a precizat Rekkers.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: