Cresterea gradului de colectare a impozitelor ar putea scuti Romania de imprumuturi externe

Data publicarii: 18-03-2009 | Finante-Banci

Cresterea gradului de colectare a impozitelor la 90% ar putea scuti Romania de imprumuturile externe, a declarat miercuri Peter de Ruiter partener si lider Departamentul de Consultanta Fiscala si Juridica PriceWaterhouse Coopers (PwC).

"Presedintele ANAF a declarat recent ca institutia poate sa recupereze doar 70% din impozite. Nici o agentie din lume nu poate avea un grad de recuperare de 100%, dar daca se ajunge la 90% poate nici nu ar fi necesar un acord cu FMI" a spus Peter de Ruiter partener si lider Departamentul de Consultanta Fiscala si Juridica PriceWaterhouse Coopers.

De asemenea, acesta a mai spus ca sistemul se poate imbunatati si daca se va face o consolidare a anumitor taxe si impozite. Peter de Ruiter  a mai spus ca o scutire de impozite pe anumite domenii de activitate nu este neaparat un lucru benefic deoarece va fi dificil de revenit asupra acestei decizii. El a subliniat ca Romania nu trebuie sa se teama sa ia in calcul o posibila analiza de crestere a deficitului.

Reprezentantul PwC considera ca mediul de afaceri trebuie sa vada pe termen scurt si o imbunatatire a decontarii TVA. " Este foarte clar ca o compensare a TVA ar putea rezolva o mare parte din problemele de lichiditati ale companiilor" a spus Peter de Ruiter .

Acesta a mai adaugat ca masurile fiscale pe care Romania le va lua trebuie sa fie diversificate si durabile.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: