Pretul petrolului a depasit 49 dolari/baril, pe o piata optimista dupa decizia Fed

Data publicarii: 19-03-2009 | International

Pretul petrolului a crescut joi cu 2%, la peste 49 dolari/baril, dupa ce decizia surprinzatoare a bancii centrale americane Federal Reserve, de a cumpara masiv obligatiuni guvernamentale, a dat sperante ca economia Statelor Unite si-ar putea incepe in curand revenirea, relateaza Reuters.

Federal Rezerve a uimit miercuri pietele, cand a anuntat ca va injecta alte 1.000 miliarde dolari in economia americana, prin cumpararea de titluri de stat pe termen lung, masura la care nu a mai recurs din anii '60, si prin extinderea achizitiilor de obligatiuni ipotecare.

Pretul petrolului 'light sweet' cu livrare in aprilie a crescut joi cu 96 centi, la 49,10 dolari/baril, dupa ce a atins un nivel maxim de 49,83 dolari/baril, recuperand o parte din pierderile inregistrate in sedinta anterioara.

"Pretul petrolului a fost sustinut de o combinatie intre deprecierea dolarului si masurile luate de Federal Reserve", a declarat David Moore, strateg in cadrul Commonwealth Bank .

"Insa cred ca scumpirea se datorteaza in mare parte sperantelor ca stimulii guvernamentali din Statele Unite vor reusi sa inverseze tendinta economiei sau macar sa o stabilizeze", a adaugat acesta.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: