Fiscul a dat amenzi de 120.000 lei si a gasit diferente pentru buget de 18 milioane lei in februarie
Data publicarii: 23-03-2009 | Finante-BanciInspectorii fiscali au dat in februarie 133 de amenzi de 120.000 lei si au identificat diferente pentru bugetul consolidat de aproape 18 milioane lei, in urma controalelor efectuate la 685 de firme si companii nationale, a anuntat, luni, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
Diferentele stabilite se compun din diferente de natura bugetara, de circa 14 milioane lei, diferente de natura financiara, de 105.000 lei, si diferente de natura fiscala, de 3,89 milioane lei, se arata in comunicatul ANAF.
Cumulat, pe primele doua luni din 2009, au fost controlate 1.407 de firme si au fost incheiate 1.578 de acte de control, din care 54 la regii autonome, 94 la companii si societati nationale, 107 la societati comerciale cu capital integral sau majoritar de stat si 1.323 la firme.
In total au fost constatate diferente pentru bugetul general consolidat, de peste 139 milioane lei si au fost aplicate 210 amenzi contraventionale, 224.000 lei.
Totodata, Directiile Generale ale Finantelor Publice teritoriale si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili au incheiat in primele doua luni 668 acte de control pentru avizarea de subventii si transferuri pentru firme de 1,454 miliarde lei, din care organele de control financiar au respins la avizare subventii si transferuri totale de 4,65 milioane lei.
In februarie, Ministerul Transporturilor a primit cele mai multe subventii si transferuri - aproape 573 milioane lei pentru finantarea diferentelor de pret si tarife pentru unele activitati. Au mai fost aprobate 59,5 milioane lei pentru finantarea cheltuielilor si diferentelor de pret si tarife in sistemul de imbunatatiri funciare, aproximativ 16,2 milioane lei vizand finantarea cheltuielilor cu subventiile pe produse si protectie sociala in sectorul minier, 7,45 milioane lei pentru cheltuielile cu conservarea si inchiderea unor exploatari miniere.
De asemenea, au fost alocate, 2,03 milioane lei pentru acordarea de gratuitati privind veteranii si vaduvele de razboi si 854.000 lei pentru cheltuieli cu intretinerea si furajarea cailor de rasa.
Referitor la verificarea modului de constituire si asigurare a surselor de rambursare a finantarilor rambursabile, constatarile organelor de control au dus la diminuarea cu 1,9 milioane lei a efortului Ministerului Finantelor Publice pentru plata ratelor scadente pe primele doua luni ale anului, ceea ce reprezinta 8% din suma totala solicitata prin cererile de plata.
Totodata, ca urmare a sesizarii primite de la Directia Generala de Trezorerie si Datorie Publica, Directia de Control Financiar, prin aparatul propriu, a fost inceputa o actiune de control financiar la sase ministere, avand ca obiectiv modul de raportare a datoriei publice, se mai arata in comunicatul ANAF.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial