ING solicita angajatilor de top sa revina la bonusurile de anul trecut

Data publicarii: 23-03-2009 | HR/Cariere

ING Groep NV, banca olandeza care a primit finantare de la guvern, a cerut primilor 200 angajati de top si echipelor lor sa revina la un nivel al primelor care au fost incasate anul trecut, potrivit Bloomberg.

De asemenea, banca a amanat in acest an acordarea de prime compensatorii  pentru toti muncitorii, pana la luarea unei noi decizii, anul viitor.

ING Groep NV a  inregistrat in al patrulea trimestru din 2008 o pierdere de 3,71 miliarde euro, echivalent cu 1,82 euro/actiune.

ING anuntase ca va reduce efectivele cu 5,4%, pentru a diminua costurile operationale cu 1 miliard euro in acest an. Presedintele consiliului de supraveghere, Jan Hommen, declarase la sfarsitul lui februarie ca in acest an principalele prioritati sunt continuarea reducerii expunerii activelor si rationalizarea costurilor.

Grupul ING, creat in 1991 prin fuziunea dintre Nationale-Nederlanden si NMB Postbank Group, a afisat prima pierdere in al treilea trimestru, cand a inregistrat o devalorizare a titlurilor, obligatiunilor, ipotecilor si activelor legate de falimentul Lehman Brothers Holdings Inc.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: