BCR a majorat salariile cu pana la 10% si va mentine numarul de angajati in acest an

Data publicarii: 24-03-2009 | Finante-Banci

Banca Comerciala Romana (BCR) va mentine numarul de angajati la acelasi nivel in acest an si a majorat salariile, insa cu valori sub 10%, a declarat marti directorul executiv de resurse umane al BCR, Andreea Voinea.

"BCR isi mentine planul initial de restructurare. Im plus, vom renunta la circa 400 de joburi mai putin calificate prin exterbanizarea serviciilor de IT si o parte din cash transport. In schimb, vom angaja personal specializat in managementul riscului, executori bancari servicii de audit si control, compliance si oameni pentru unitatile noi", a mai spus Voinea, la o conferinta despre piata muncii in contextul crizei.

BCR vrea sa deschida in acest an 40-50 de unitati noi si sa mentina programul de internship.

"BCR nu a umblat la salarii in sensul reducerii lor. Din contra, in 2009 am marit salariile, insa cu valori sub 10%", a completat Voinea.

In afara disponibilizarilor colective, care au inceput la mijlocul lui 2007 si in urma carora BCR a ajuns de la 10.700 angajati la 8.700 de angajati, fluctuatia personalului este de circa 4%.

Banca s-a confruntat la inceputul acestui an cu amenintari cu greva din partea Federatiei Sindicatelor Independente din BCR, care era nemutumita de majorarea salariala propusa de conducerea bancii pentru acest an. In 6 martie, presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels, preciza ca "suntem pe cale de a semna un acord cu sindicatele".

La jumatatea lunii august 2008, angajatii BCR s-au aflat, pentru trei zile, in greva japoneza.

NewsIn