CNVM a avizat Alpha Bank Romania pentru a opera direct pe Bursa de la Bucuresti

Data publicarii: 25-03-2009 | Bursa

Alpha Bank Romania a primit avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru a tranzactiona direct pe Bursa de Valori Bucuresti, potrivit ultimului buletin de activitate al Comisiei.

Alpha Bank va oferi si servicii de consultanta, pe langa activitatile de preluare si transmitere a ordinelor de tranzactionare sau realizarea de plasamente de instrumente financiare fara angajament ferm (oferte publice).

Banca mai trebuie sa obtina calitatea de membru al Fondului de Compensare a Investitorilor.

In prezent, pe Bursa de Valori Bucuresti opereaza 73 de intermediari, dintre care cei mai multi sunt case de brokeraj.

Alpha Bank Romania a raportat pentru 2008 o crestere cu 20,8% a profitului inainte de impozitare, pana la 45,8 milioane euro, in conditiile in care banca a constituit, anul trecut, provizioane de risc de 33,2 milioane euro.

Portofoliul de credite al bancii a ajuns, la finalul lui 2008, la 4,17 miliarde euro, in crestere cu 53% fata de sfarsitul lui 2007. Avansul a fost semnificativ, intr-un ritm anual de peste 70%, pentru segmentele ipotecar si de credite de consum.

La sfarsitul anului trecut, Stere Farmache a anuntat a renuntat la functia de director executiv al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pentru a prelua functia de prim-vicepresedinte al Alpha Bank, unde va avea atributii legate de trezorerie, investment banking si institutia economistului sef. El si-a pastrat, insa, functia de presedinte al BVB.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: