Soros: Am avut o criza foarte profitabila

Data publicarii: 26-03-2009 | Afaceri

George Soros, unul dintre putinii investitori care a anticipat criza financiara, spune ca ultimul an a fost o incununare a intregii lui cariere si una dintre cele mai stimulante perioade, desi pe plan global piata financiara a fost maturata de un adevarat uragan.

Soros declara intr-un interviu acordat ziarului "The Australian" ca predictile sale l-au ajutat sa-si puna la adapost investitiile executate prin intermediul fondului Quantum. In timp ce alti jucatori de pe piata de capital au dat faliment, deciziile sale de retragere si re-plasare a banilor i-au adus un castig de aproape 3 miliarde dolari.

Soros este unul din cei 25 de manageri de fonduri de pe Wall Street care a sfidat criza anul trecut schimband o conjunctura negativa intr-una extrem de profitabila. "Este, intr-un fel, punctul culminant al vietii mele. Am avut o criza foarte profitabila", declara miliardarul in varsta de 78 de ani.

Renumitul investitor a atentionat in mai multe randuri ca Statele Unite se afla in pragul unei uriase crize financiare, dupa ce timp de 25 de ani piata a crescut continuu, si nu intotdeauna natural.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: