Topul tarilor cu cele mai bune retele de telecomunicatii

Data publicarii: 27-03-2009 | International

Danemarca este tara cu cea mai buna infrastructura de telecomunicatii, plasandu-se impreuna cu alti cativa vecini nordici pe o buna pozitie cand se va da startul refacerii economice, potrivit unui studiu al Forumului Economic Mondial preluat de Reuters.

Suedia se afla pe pozitia a doua in lista anuala Networked Readiness Index, care masoara utilizarea si calitatea tehnologiilor de comunicatie precum Internetul si telefonia mobila, in 134 de tari.

Romania ocupa abia locul 58, fiind in urma Greciei, Croatiei, Slovaciei, Ungariei, Spaniei, Cehiei sau Sloveniei, dar mai bine clasata decat Ucraina, Turcia, Bulgaria, Polonia, Rusia, Macedonia, Serbia si Moldova.

In raportul FEM se arata ca investitiile in serviciile si infrastructura de telecomunicatii se pot constitui intr-un avantaj competitiv si vor facilita o revenire economica mai rapida. "Internetul broadband trebuie vazut ca parte de baza a infrastructurii oricarei tari si ca unul dintre fundamentele economice", spun analistii FEM.

Tarile cel mai bine clasate sunt Danemarca, Suedia, SUA, Singapore, Elvetia, Findlanda, Islanda, Norvegia, Olanda si Canada, iar cel mai slab clasate Nicaragua, Cambodgia, Nepal, Etiopia, Bangladesh, Burundi, Zimbabwe si Ciad.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: