Camere video inteligente, instalate in Capitala. Vedeti care sunt intersectiile supravegheate

Data publicarii: 30-03-2009 | Auto

S-au dus zilele de glorie ale vitezomanilor si ale soferilor care trec pe rosu. Acestia vor putea fi sanctionati mai usor cu ajutorul noilor camere video "inteligente" amplasate in cele mai importante intersectii din Capitala, anunta Evenimentul Zilei.

Camerele inteligente vor transmite un semnal in dispecerat si vor anunta astfel, daca un sofer a trecut pe rosu, a depasit limita de viteza, sau a blocat intersectia.

Potrivit politistilor, camera va inregistra imaginea masinii si numarul acesteia, iar cel care a incalcat regulile va primi acasa procesul-verbal de amenda sau instiintarea ca permisul ii va fi suspendat.

Tot acest proces va fi realizat fara ajutorul politistilor. Documentele nu vor fi completate de un politist, cum se intampla in prezent, ci vor fi intocmite de sistem.

In acest proiect de management al traficului este inclusa si monitorizarea RATB. Autobuzele vor fi dotate cu GPS si statii de emisie-receptie, astfel incat atunci atunci cand sunt in intarziere sa primeasca verde la semafor.

CAMERELE VIDEO INTELIGENTE SUNT AMPLASATE IN URMãTOARELE LOCATII:

- Piata Presei Libere

- Arcul de Triumf

- Piata Charles de Gaulle

- bulevardul Kiseleff cu Arh. Ion Mincu

- Piata Aviatorilor

- Piata Victoriei

- Pe Calea Victoriei la intersectia cu strazile: Gheorghe Manu, bd. Dacia, Calea Grivitei, Stirbey Voda, Ion Campineanu, bd. Regina Elisabeta, Splaiul Independentei (Pod Opereta).

- Pe Bd. Lascar Catargiu cu str. Gheorghe Manu; Piata Romana.

- Pe Bulevardul Magheru la intersectia cu strazile: Tache Ionescu, George Enescu, C.A. Rosetti. Bd. Balcescu cu strazile: Dem Dobrescu, Batistei; Piata Universitatii.

- Bulevardul I. C. Bratianu, intersectie cu cu strazile: Coltei, bd. Corneliu Coposu (Piata Unirii), bd. Unirii. Bd. Dimitrie Cantemir cu bd. Marasesti si cu Bd. Tineretului;

- Bulevardul Iancu de Hunedoara cu strada Roma.

- Pe Bulevardul Stefan cel Mare, intersectie cu Calea Dorobantilor, cu Calea Floreasca, cu bd. Barbu Vacarescu, cu Vasile Lascar, cu Doctor Grozovici; Piata Bucur Obor; bd. Ferdinand I cu Str. Ritmului; Piata Iancului; Piata Hurmuzachi.

- Bulevardul Mihai Bravu , intersectie cu: bd. Ferdinand I, cu Vatra Luminoasa, cu Baba Novac, cu bd. Camil Ressu, cu calea Vitan, cu Splaiul Independentei si cu Bd. Tineretului. Piata Sudului.

- Soseaua Oltenitei, intersectie cu bulevardul Brancoveanu si cu Soseaua Giurgiului.

- Calea Serban Voda cu Soseaua Viilor.

- Soseaua Viilor cu strada Fabrica de Chibrituri si cu bulevardul Tudor Vladimirescu.

- Calea 13 Septembrie cu soseaua Panduri si cu Sos. Progresului; str. Razoare; Piata Leu; bd. Iuliu Maniu cu str. Vasile Milea; str. Vasile Milea cu bd. Timisoara.

- Bd. Pache Protopopescu cu strada Matasari, cu str. Popa Nan si cu str. Traian.

- Bulevardul Carol I cu Calea Mosilor si cu Str. Armeneasca; Piata Rosetti; bd. Regina Elisabeta cu Str. Academiei; Piata Corneliu Coposu; Bd. Corneliu Coposu cu str. Sfanta Vineri; Str. Sfanta Vineri cu str. Mamulari; bd. Mircea Voda cu str. Sfanta Vineri.

- Splaiul Independentei cu Str. Halelor , cu Banca Religiilor si cu Bd. Unirii. Splaiul Unirii cu bd. I. C. Bratianu.

- Bd. Unirii cu bd. Mircea Voda, cu str. Nerva Traian si cu str. Lucian Blaga. Str. Nicolae Titulescu cu str. Doctor Felix, cu str. Maltopol si cu str. Banu Manta. Bd. C. A. Rosetti cu str. Dionisie Lupu; bd. Dacia cu Calea Dorobantilor.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: