Isarescu va participa miercuri la o dezbatere initiata de conducerea Parlamentului

Data publicarii: 31-03-2009 | Economie

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat luni ca Birourile Permanente ale celor doua Camere l-au invitat, miercuri, la ora 13.00, pe guvernatorul BNR Mugur Isarescu, la o dezbatere privind situatia economica si monetara si a mentionat ca Isarescu a acceptat.

La dezbatere vor participa conducerile celor doua Camere si reprezentantii comisiilor de buget-finante, a precizat Mircea Geoana. Potrivit lui Geoana, discutiile vor viza situatia economica in contextul deciziei luate la Viena de a stabili un acord de principiu intre FMI, BNR si bancile comerciale cu reprezentanta in Romania.

"Domnul Isarescu a acceptat invitatia noastra, iar dezbaterea va avea loc miercuri, la ora 13.00, la sala "Stere" a Senatului" a mai spus Geoana.

Cele noua mari grupuri bancare internationale, care s-au intalnit joia trecuta, la Viena, cu reprezentanti ai FMI si BNR au facut promisiunea sa suplimenteze capitalul subsidiarelor din Romania, in caz de nevoie, si sustin testul de stres pe care BNR il va face ca sa verifice stabilitatea sistemului bancar.

"Am fost informati de intelegerea dintre FMI si BNR de a derula teste de stres bazate pe o metodologie stabilita de FMI pentru a estima pierderile posibile pe care le-ar putea suferi bancile din Romania in functie de mai multe scenarii pe perioada programului FMI/UE. Sustinem acest exercitiu si suntem de acord sa sprijinim subsidiarele noastre ca sa confirmam ca pozitia buna din punct de vedere financiar va fi mentinuta pe perioada turbulentelor din piata si a incetinirii macroeconomice, ca sa demonstram angajamentul nostru pe termen lung in fata dezvoltarii economice a Romaniei si ca sa semnalam cooperarea noastra in efortul comunitatii internationale de a pune la punct un raspuns bine coordonat in fata crizei", se arata in comunicatul FMI, care prezinta concluziile intalnirii de la Viena.

NewsIn