Cursuri pentru cei care vor sa devina experti evaluatori de proprietati imobiliare

Data publicarii: 02-04-2009 | HR/Cariere

Institutul Bancar Roman, prin Centrul Zonal Asociat Iasi, va lansa in data de 27 aprilie 2009 cursul EXPERT EVALUATOR DE PROPRIETATI IMOBILIARE, autorizat de MEC si MMSSF si organizat in parteneriat cu Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR). Lectorii sunt experti autorizati ai ANEVAR, iar absolvirea acestui curs ofera absolventilor competentele mentionate in standardul ocupational pentru ocupatia "expert evaluator de proprietati imobiliare". Inscrierile se pot face pana la data de 17 aprilie 2009.

Cursul se deruleaza pe parcursul a 120 de ore, cate 30 de ore pe modul. Fiecare modul inseamna o saptamana de studiu la clasa, de luni pana vineri de la 14:00 la 20:00. Saptamanile de studiu la clasa sunt urmate de doua saptamani de pauza, pentru studiu individual. La final, cursantii au la dispozitie aproximativ o luna pentru elaborarea unui proiect, iar examenul de absolvire consta intr-o lucrare scrisa si prezentarea proiectului. Prezenta la orele de curs este obligatorie in proportie de 70%.

Pentru a se putea inscrie la acest program, candidatii trebuie sa aiba studii superioare si experienta de minim un an in domeniul tehnic, juridic, economic sau arhitectura.

Taxa de curs este de 2.200 lei, platibili in doua rate, la care se adauga 25 de lei pentru emiterea Certificatului de specializare.

Dupa absolvirea programului de EXPERT EVALUATOR DE PROPRIETATI IMOBILIARE, cursantii vor efectua practica timp de 6 luni, sub indrumarea unui expert ANEVAR, la o institutie recomandata  de ANEVAR.

Tematica programului este urmatoarea:

Modulul I

Activitatea de evaluare
Valoarea proprietatilor
Piata imobiliara
Culegerea datelor primare
Tehnici de sondare a pietei
Situatia juridica a proprietatilor
Factorii de mediu
Raportul de evaluare - continut
Standardizarea in evaluare; Etica evaluatorului
Piete de capital; Surse de finantare
Evaluarea riscului de credit - Aplicatii

Modulul II

Constructii civile si industriale
Descrierea si inspectia proprietatilor (Aplicatii)

Modulul III

Metoda de randament
Metoda comparatiei directe
Impozitarea si asigurarea
Evaluarea pentru asigurari
Evaluarea pentru garantii de credit
Estimarea valorii finale
Aplicatii
Analiza pentru cea mai buna utilizare
Metoda de evaluare a terenurilor

Modulul IV

Metoda costurilor
Evaluarea proprietatilor rezidentiale - Aplicatii
Evaluarea proprietatilor comerciale - Aplicatii
Evaluarea proprietatilor industriale si speciale - Aplicatii
Proiect de absolvire; Studii de caz

Pentru inscriere si informatii suplimentare - Anca Chirita 0748-88.68.18; 021-327.50.87; anca.chirita@ibr-rbi.ro ; Emanuela Savu 0748-88.68.03; 021-327.50.88; fax 021-327.50.86; id@ibr-rbi.ro.

Redactia BankNews.ro