Daniel Constantin este noul director general al APIA

Data publicarii: 02-04-2009 | Economie

Daniel Constantin a fost numit, prin ordinul ministrului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, in functia de director general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), incepand cu 1 aprilie 2009, a comunicat, joi, Agentia.

Daniel Constantin are o experienta de peste sase ani in ceea ce priveste integrarea europeana, constructia institutionala a APIA, precum si accesarea fondurilor europene, se arata in comunicat.

Incepand din 2003, in calitate de coordonator al Corpului Consilierilor de Integrare Europeana din Cadrul MAPDR, Daniel Constantin a avut responsabilitati legate de negocierea pachetului financiar acordat Romaniei pentru capitolul Agricultura, dar si de Politica Agricola Comuna (PAC), cum ar fi reforma acesteia, negocierile privind cadrul financiar 2007-2013 etc.

De asemenea, inca din anul 2003, acesta a avut responsabilitati legate de constructia institutionala APIA.

Noul director general al APIA este de profesie inginer, fiind absolvent al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, si detine diploma de master la facultatea mai sus mentionata.

NewsIn