Depozitele atrase de Banca Romaneasca au crescut cu 85% in perioada martie 2008-martie 2009
Data publicarii: 11-04-2009 | Finante-BanciBanca Romaneasca si-a sporit cu 85% volumul depozitelor atrase in primul trimestru din 2009 fata de aceeasi perioada din 2008, cand a inregistrat un sold al depozitelor de 2,26 miliarde lei (606 milioane euro), a spus directorul executiv al bancii pe diviziile de retail si retea, Lakis Couninis.
Conform datelor financiare publicate pe pagina de internet a bancii, Banca Romaneasca avea in sold depozite atrase de la clienti de 2,26 miliarde lei (606 milioane euro) la 31 martie 2008, astfel ca, la rata de crestere anuntata, volumul depozitelor ar fi trebuit sa ajunga la circa 4,2 miliarde lei in martie 2009.
Banca Romaneasca a lansat un "Pachetul Super Depozit +" pentru populatie, valabil in perioada 9 aprilie - 29 mai, ce contine un depozit la termen cu scadenta la patru luni si un card de debit de tip Visa Electron.
"Lansarea acestui pachet vine pe fondul unei disponibilitati evidente a populatiei de a-si pastra si a-si inmulti economiile. Astfel, in primele trei luni ale anului in curs, depozitele atrase de Banca Romaneasca au crescut cu 85%, comparativ cu perioada similara din 2008", a spus directorul executiv pentru diviziile de retail si retea al bancii, Lakis Couninis.
In cazul depozitului, banca plateste o dobanda fixa si neimpozabila de 15% pe an la lei si de 6,85% pe an la euro, iar suma minima pentru deschiderea contului este de 500 de lei, respectiv 150 euro.
Cardul Visa Electron, in moneda nationala, este emis gratuit, iar comisionul pentru primul an de valabilitate este zero. Soldul minim obligatoriu este de 5 lei, a mai anuntat banca.
Totodata, comisionul pentru plata cu cardul Visa Electron la comercianti este zero, iar in perioada aprilie-mai clientii care utilizeaza cardul pentru astfel de plati pot castiga zilnic 600 de lei, se mai arata in comunicat.
Banca Romaneasca are un capital social de peste 200 milioane euro si o retea de 150 de sucursale.
In octombrie 2003, grupul elen National Bank of Greece (NBG) a cumparat pachetul majoritar la Banca Romaneasca si are in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia, in timp ce Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine 10,21% din actiuni.
National Bank of Greece mai controleaza in Romania ETEBA Romania, Garanta Asigurari si NBG Leasing.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online