Ungaria va acorda un imprumut de 777 milioane dolari unei banci de stat

Data publicarii: 15-04-2009 | International

Ungaria va acorda imprumuturi de 170 miliarde forinti (777,1 milioane dolari) bancii de dezvoltare, detinuta de stat, MFB, fonduri ce provin din pachetul de ajutor de 25,1 miliarde dolari, acordat de Fondul Monetar International (FMI), informeaza Reuters.

"Imprumutul ii va permite bancii MFB sa intruneasca obligatiile internationale de rambursare a banilor si sa mentina activitatile sale de creditare", arata un comunicat al Ministerului Finantelor.

Imprumutul va fi acordat in doua transe, urmand ca banca sa primeasca euro, lire sterline, dolari si yeni. Fondurile acordate MFB nu fac parte din activele de 600 miliarde forinti puse deoparte pentru acordarea de capital si garantii bancilor.

Guvernul Ungariei a acordat deja imprumuturi de aproximativ 400 miliarde forinti bancii OTP si de 120 miliarde forinti creditorului ipotecar FHB. De asemenea, oficialii de la Budapesta au fost de acord sa ofere FHB o majorare de capital de 30 miliarde forinti, provenite din pachetul de 600 miliarde forinti.

Ungaria a primit in octombrie 2008 un pachet de sprijin de 25,1 miliarde dolari, coordonat de FMI, evitand astfel un colaps financiar.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: