Presedintele Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, a demisionat din CA al SIF Banat-Crisana

Data publicarii: 30-04-2009 | Finante-Banci

Presedintele Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, a demisionat joi din Consiliul de Administratie al SIF1 si a trimis, in aceasta dupa-amiaza, demisia catre SIF1 si CNVM, a declarat Ciorcila pentru Business Standard.

"Le-am trimis la ora 16:00, atat la SIF1, cat si la CNVM, demisia mea din CA-ul SIF 1. Decizia mea este intemeiata pe faptul ca nu vreau sa fac parte dintr-o structura de acest gen, in conditiile in care s-au facut abuzuri. Banca Transilvania a fost si ea prejudiciata de aceste actiuni de concertare cu fonduri deschise si cu fonduri straine, cu care nu am avut si nu avem nicio legatura. Toata procedura (de alegere a unui nou CA la SIF 1 - n.r.) a fost viciata de chestiunea cu actiunea concertata", a spus Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania.

Potrivit acestuia, CNVM trebuie sa intervina pentru a regla aceste probleme. "Nu se poate sa procedezi ca in anii '50",afirma Ciorcila.

Presedintele BT, cel mai mare actionar SIF1, era unul dintre cei sapte membri alesi in CA pentru urmatorii patru ani, ceilalti fiind Ioan Cuzman, presedintele SIF 1 si alti cinci membri din echipa acestuia de conducere la SIF1.

Sambata, la Arad, s-a desfaturat AGA pentru a desemna cine va ocupa cele sapte pozitii in CA in urmatorii patru ani. Rezultatul alegerilor a fost puternic contestat de mai multi candidati implicati in alegeri, precum si de unii actionari.

NewsIn