Eximbank va putea garanta pana la 90% din creditele pentru investitii sau activitate curenta

Data publicarii: 11-06-2009 | Finante-Banci

Eximbank va putea garanta pana la 90% din valoarea finantarii pentru creditele de investitii sau pentru activitate curenta acordate de banci clientilor, care vor putea beneficia si de o reducere a primei de garantare pentru cel mult 2 ani, a anuntat banca.

Astfel, garantia de 90% din valoarea finantarii se acorda pe intreaga durata a creditului, iar reducerea primei de garantare este de 25% pentru intreprinderile mici si mijlocii si de 15% pentru companiile mari.

"Schema de ajutor de stat face parte din pachetul de masuri anticriza promovat in aceasta perioada. Ne asteptam ca, odata cu implementarea acestei masuri, sa asistam la o relaxare a accesului la finantari, si asta cu atat mai mult cu cat putem acorda garantii IMM-urilor, dar si intreprinderilor mari, de pana la 90% din valoarea imprumuturilor solicitate de acestea. Acum, dupa ce am primit toate avizele, inclusiv de la Comisia Europeana, suntem pregatiti sa promovam aceste facilitati", a spus presedintele Eximbank, Ionut Costea.

El a adaugat ca schema se aplica celor care depun o cerere de garantare pana cel mai tarziu la sfarsitul lui octombrie 2010, iar "viabile sunt IMM-urile si intreprinderile mari care nu erau in dificultate financiara la 1 iulie 2008, dar care se afla in dificultate financiara acum, la momentul solicitarii garantiei, ca urmare a aparitiei crizei economico-financiare mondiale".

Durata creditului garantat nu trebuie sa depaseasca sase ani in cazul creditelor pentru investitii si patru ani in cazul creditelor pentru capital de lucru.

In prezent, reteaua teritoriala a EximBank este formata din 11 unitati localizate in Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Alba Iulia.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: