Futurolog: In 20 de ani, nanotehnologiile vor duce la asigurarea nemuririi

Data publicarii: 02-10-2009 | Lifestyle

Inventatorul si futurologul Ray Kurzweil, castigator in 2008 al premiului Arthur C. Clarke Lifetime Achievement Award, cunoscut mai ales pentru predictiile sale confirmate dupa un numar de ani, este de parere ca in urmatorul sfert de veac cyborgul va deveni o prezenta comuna.

"Eu si alti oameni de stiinta credem ca in 20 de ani vom avea suficiente cunostinte si tehnologii pentru programarea corpului si chiar oprirea efectelor imbatranirii. Nanotehnologia, domeniu aflat acum in faza incipienta, va aduce nemurirea", spune Kurzweil intr-un interviu pentru The Sun.

Conform acestuia, vom deveni nu doar nemuritori, ci si superoameni. "Nanobotii vor inlocui celulele sanguine si vor executa activitatile lor de zeci de ori mai eficient. Astfel, un sprint olimpic va fi executat in 15 minute fara nici cel mai mic efort, iar inotatorii vor putea sta sub apa ore intregi. Mai mult, capacitatile mentale vor fi atat de mult extinse, incat oricine va putea scrie o carte intr-o zi", crede Kurzweil.

De asemenea, planul realitatii fizice cu cel al realitatii virtuale se vor suprapune, in acest fel cyborgul extinzandu-si spectrul experientelor.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: