Bursa prelungeste cu zece minute tranzactionarea continua, prin scurtarea perioadei de preinchidere
Data publicarii: 09-10-2009 | BursaBursa de Valori Bucuresti (BVB) va scurta din 14 octombrie perioada de preinchidere a pietei la vedere si a celei futures la doar 5 minute, prelungind astfel cu 10 minute intervalul de tranzactionare continua, potrivit unui comunicat transmis de operatorul de piata.
Initial, Consiliul Bursei aprobase prelungirea sesiunii de tranzactionare pana la 16:35, prin marirea programului de tranzactionare continua cu 15 minute, pana la 16:30, si scurtarea perioadei de fixing la doar cinci minute, intre 16:30 si 16:35, dar Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a avizat o prelungirea a sedintei cu 15 minute, de la 16:30 la 16:45, adica prin marirea perioadei de tranzactionare continua cu 25 minute, pana la 16:40 si reducerea perioade de preinchidere cu 10 minute, intre 16:40 si 16:45.
"CNVM si-a fundamentat pozitia, in legatura cu propunerea venita de la Bursa, pe existenta perioadelor de fluctuatii inregistrate pe toate pietele in primele 5-10 minute, aceasta fiind ratiunea pentru care s-a adoptat o prelungire a programului de tranzactionare pana la 16:45", au declarat, pentru NewsIn, surse din Comisie.
"In general, atata timp cat vrei sa urmaresti o alta bursa aflata in alt spatiu, daca prelungesti programul o faci peste cele cinci minute din debutul sedintei, considerate de turbulente. Astfel, pentru ca pe unele piete aceasta perioada variaza, cinci minute fiind o medie, dar in perioade de criza poate sa dureze si mai mult. Comisia a dezbatut prelungirea intre 15 si 20 de minute a programului, dar s-a convenit pana la urma 15 minute", adauga sursa citata.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?