Treichl: Erste ar putea finaliza o schema de salarizare la nivel de grup pana la sfarsitul lui 2009
Data publicarii: 02-11-2009 | Finante-BanciErste Bank ar putea finaliza o schema unitara de salarizare la nivelul grupului pana la sfasitul acestui an, care sa vizeze inclusiv politica de acordare a bonusurilor catre angajati, desi realizarea acesteia este dificila din cauza reglementarilor nationale diferite, in plan fiscal si legislativ.
Erste a anuntat anul trecut ca va elabora o schema de salarizare la nivel de grup, insa aceasta "nu este inca operationala", a precizat directorul general Andreas Treichl.
"Sper sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an, insa este foarte dificil, deoarece avem sisteme diferite de salarizare in diferite tari. De exemplu, in Austria componentele care depind de performanta sunt scazute, in Europa Centrala si de Est sunt mari si am vrea o schema la nivelul grupului ca intreg, deoarece ar creste si mobilitatea angajatilor in cadrul Erste", a declarat Treichl, in cadrul conferintei de prezentare a rezultatelor financiare ale Erste Bank.
El a subliniat ca grupul trebuie sa tina cont de cadrele fiscale diferite in tarile in care activeaza, dar si de politicile practicate la nivelul bancii, in privinta bonusurilor acordate angajatilor.
"In tari din Europa Cetrala si de Est, impozitul pe venit este 12,5% sau 16%, nivel mult mai ridicat in Austria. Trebuie sa tinem cont ca exista cadre diferite de taxare pentru bonusurile platite angajatilor, cash sau in actiuni. Am vrea un sistem in care diferite componente dependente de performanta sa fie conditionate, respectiv platite in actiuni care sa nu poata fi vandute decat mai tarziu", a completat directorul Erste Bank.
Intrebat despre acordarea dividendelor pentru rezultatul aferent anului 2009, Treichl a afirmat ca banca doreste sa isi mentina politica practicata pana acum, dar o decizie in acest sens nu poate fi luata decat prin consultarea Consiliului de Supraveghere al Erste, dupa publicarea situatiei financiare pentru acest an.
"Ne vom mentine, in general, politica de dividende, trebuie sa avem un echilibru. Am observat ca unii spun ca nu platim suficient, altii ca nu ar trebui sa platim dividende. Noi vrem sa mentinem un echilibru. Din partea mea, o cota de distributie de 20-25% este adecvata, mai putin in cazul in care situatia economica se imbunatateste dramatic", a spus seful Erste Bank.
Grupul bancar austriac Erste, actionar majoritar al BCR, a anuntat joi seara ca va lansa o majorare de capital de pana la 1,65 miliarde euro, la care pot subscrie si investitorii de la Bucuresti, in vederea cresterii indicilor sai de capital si a imbunatatirii structurii capitalului.
Astfel, Erste Group va emite pana la 60 de milioane de noi actiuni, pretul preconizat al ofertei fiind de 27,50 euro/actiune, de la inchiderea sedintei de tranzactionare de joi a Bursei din Viena. Actiunile Erste Group (EBS) se tranzactioneaza pe trei burse:Viena, Praga si Bucuresti.
Erste Group, actionarul majoritar al BCR, a inregistrat in al treilea trimestru al acestui an un profit net de 228 milioane euro, in usoara crestere fata de acelasi interval din 2008.
BCR, lider al pietei bancare in Romania si parte a grupului Erste, a raportat pentru primele noua luni din 2009 un profit in scadere cu 43,9% fata de perioada similara din 2008, de 699,5 milioane lei (166,1 milioane euro), pe fondul cresterii de aproape 4 ori a costurilor legate de risc, la 1,5 miliarde lei.
Astfel, profitul obtinut in trimestrul al treilea al acestui an de BCR este de 92,7 milioane lei (22 milioane euro), fata de nivelul record de 1,25 miliarde lei (341,5 milioane euro) in intervalul iulie-septembrie din 2008.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: O noua incercare de fiscalizare a bacsisurilor – cum va functiona de data aceasta?
- Opinie Reff & Asociatii | Deloitte Legal: Noile reguli in materia controalelor fiscale – o schimbare de perspectiva
- Studiu EY: Lipsa de reacție la creșterea costului vieții este un risc major pentru industria telecom
- Studiu EY - Laura Vrînceanu, Senior Manager, Schimbări climatice și sustenabilitate - Companiile și investitorii sunt în dezacord în privința eforturilor de sustenabilitate
- Studiu EY - Georgiana Iancu, Partener: În 2022 românii au cheltuit mai puţin pe produse alimentare și au redus din economii și investiții - comunicat de presă
- EY România - Importurile de materii prime pentru producția sau repararea de aeronave pot fi scutite de taxe vamale în procedură vamală simplificată - punct de vedere
- Opinie Deloitte: Companiile din industria auto, intre provocarile externe si noile sisteme de raportare fiscala?
- eJobs: Care au fost cele mai căutate profiluri de candidați în 2022
- Undelucram.ro, cea mai mare comunitate pentru angajați din România, vizează 400.000 de euro pe SeedBlink pentru a continua extinderea regională și dezvoltarea tehnologiei AI
- Aspecte practice cu privire la redirecționarea impozitului pe profit sau al microintreprinderilor
- EY România - Iulia Bratu, Partener - Piața globală a IPO-urilor a trecut de la recorduri, la o scădere drastică - comunicat de presă
- Studiu Deloitte: cheltuielile de sarbatori se mentin, in acest sezon, la nivelul de anul trecut, chiar daca 73% dintre cumparatori se asteapta la scumpiri, iar 37% au o situatie financiara mai precara
- Studiu Deloitte: companiile din majoritatea sectoarelor directioneaza mai mult de jumatate din bugetul de marketing catre activitati din mediul digital
- Bringo, cel mai nou chirias al cladirii Eminescu Offices dezvoltat de Akcent Development
- EY România: Indemnizațiile membrilor CA, directorilor și administratorilor impozitate ca salarii ori ca activitate cu TVA? - punct de vedere