Ati picat la interviu? Mai incercati o data!

Data publicarii: 02-11-2009 | HR/Cariere

Solutia se aplica si in cazul in care va doriti sa lucrati la o companie anume, chiar daca tocmai ati fost respins. Ati participat la un interviu de angajare, insa ati avut o zi foarte proasta si nu ati fost selectat. Insa va doriti foarte mult sa lucrati la acea companie, si nu la alta. Ce e de facut? Acesta este si dilema Violetei Pantaru (37 de ani, din Piatra Neamt) care a "picat" la ultimul interviu de recrutare, pe care l-a sustinut la o firma de constructii. "Imi doresc foarte mult sa lucrez la firma respectiva si nu la alta pentru ca aici se plateste foarte bine, compania este serioasa si stabila, iar pe multi angajati de acolo ii stiu inca din facultate si cred ca ma voi integra perfect in colectiv", sustine Violeta Pantaru.

Intr-o astfel de situatie, expertii in resurse umane le recomanda candidatilor sa lase "loc de buna ziua". Ei atrag insa atentia ca, daca refuzul initial a survenit pe fondul unui comportament neadecvat, al unei tinute neglijente sau al unei pregatiri cu mult sub cerintele firmei, va puteti lua gandul de la un alt interviu.

"In acest caz, participarea la un alt interviu este exclusa. Singurii care ar avea o sansa pentru al doilea interviu sunt cei care, desi ar fi avut calificarea conform cerintelor postului, nu au fost suficient de convingatori sau au avut pretentii exagerate", considera Iulia Ionescu, director general la TuvKarpat.

Scrisoarea de multumire deschide usa din nou

Amalia Savinescu, managing partner la compania Tandem Consulting, este de parere ca persoanele care doresc sa pastreze calea deschisa pentru o posibila viitoare angajare in respectiva companie isi pot creste sansele de succes prin transmiterea unei scrisori de multumire.

"Redactata intr-un ton pozitiv, o scrisoare eficace va mentiona satisfactia candidatului de a fi participat la procesul de selectie, de a fi luat contact direct cu organizatia. De asemenea, va exprima si dorinta lui de a ramane in continuare in baza de date a companiei, in vederea unor viitoare posibilitati de colaborare", explica Amalia Savinescu.

Totodata, este foarte indicat, dupa interviu, sa contactati telefonic recrutorul. Ce sa-i spuneti? Pe de o parte, ii multumiti pentru ca ati avut ocazia sa participati la interviu, iar pe de alta parte, ii solicitati un feedback, astfel incat, pe viitor, sa puteti raspunde cat mai bine cerintelor organizatiei.

Integral in Romania Libera