Portofoliul de credite al bancii Italo Romena a avansat cu 13%, la 979 mil. euro dupa semestrul I

Data publicarii: 02-11-2009 | Finante-Banci

Volumul creditelor acordate de Banca Italo Romena a avansat cu 13% in intervalul iunie 2008-iunie 2009, pana la 979 milioane de euro, in special pe segmentul corporate, a anuntat luni banca.

"Chiar si in acest an dificil, Banca Italo Romena a continuat sa-si sustina clientela, in special pe cea corporate, companii  italiene si romanesti deopotriva. Marturie a acestui fapt este cresterea volumului de credite acordate clientelei in primul semestru din 2009, acesta ajungand la 979 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 13% fata de volumul inregistrat in primul semestrul din 2008", a declarat directorul general al Bancii Italo Romena, Antonio Bianchin.

Banca Italo Romena a fost infiintata in anul 1980 ca un prim exemplu de joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar, fiind achizitionata in anul 2000 de catre Veneto Banca. Astfel s-a dorit crearea unui punct de sprijin bancar pentru afacerile numerosilor intreprinzatori italieni care si-au dezvoltat sau si-au transferat activitatile in Romania.

Banca Italo Romena s-a deschis treptat pietei operatorilor romani si, desi mentine o clara orientare corporate, se adreseaza in prezent si familiilor sau institutiilor Printre produsele cele mai solicitate se regasesc finantarile pentru IMM, creditele ipotecare si depozitele la termen.

Sediul central al Bancii Italo Romena se afla la Treviso (Italia), aceasta fiind o institutie de drept italian care opereaza in Romania prin Sucursala cu sediul in Bucuresti.

In prezent, reteau teritoriala a Bancii Italo Romena numara 21 de agentii, dupa ce la jumatatea lunii octombrie aceasta a anuntat schimbarea sediului Sucursalei Bucuresti si deschiderea celei de-a 20-a agentii. Aceasta din urma se alatura celorlalte patru agentii deschise in Bucuresti: Agentia Unirii, Agentia Colentina, Agentia Militari si Agentia Mihalache. Ultima agentie inaugurata de banca este in Suceava.

NewsIn