Nestle si General Mills investesc 50 mil de franci elvetieni intr-un centru de inovare in Elvetia

Data publicarii: 04-11-2009 | International

Cereal Partners Worldwide (CPW S.A.), joint venture-ul dintre Nestle S.A si General Mills Inc., investeste aproape 50 de milioane de franci elvetieni intr-un centru de inovare in Orbe, Elvetia, ce va fi finalizat la jumatatea anului 2010, se arata intr-un comunicat remis miercuri de companie.

"Parte a retelei de cercetare si dezvoltare a CPW, centru de inovare va lucra la crearea unor solutii pentru cerealele destinate micului dejun, care vor aduce beneficii consumatorului, ca de exemplu un continut nutritional imbunatatit, dar si prospetime, gust si textura", potrivit companiei.

De asemenea, potrivit comunicatului companiei, pentru construirea centrului sunt folosite materiale de constructie locale si regionale, precum lemnul care provine dintr-un management responsabil fata de mediu, ceea ce aduce un beneficiu orasului Orbe si comunitatilor din zona. "Odata finalizat, centrul de inovare CPW va intruni cerintele pentru certificarea LED si o serie de standarde privind constructia responsabila fata de mediul inconjurator, asa cum au fost stabilite de U.S. Green Building Council (USGBC)", mai spun reprezentantii companiei.

Cereal Partners Worldwide (CPW S.A.) este producatorul de cereale pentru mic dejun aflat pe locul doi la nivel mondial, cu vanzari de 2,8 miliarde de franci elvetieni in 2008 si are aproape 4.000 de angajati la nivel global.

NewsIn