Fiecare familie britanica trebuie sa sustina salvarea bancilor cu cate 4.350 lire sterline

Data publicarii: 05-11-2009 | Finante-Banci

Costul problemelor din sistemul financiar este scump pentru familiile britanice. Conform calculelor Partidului Conservator, fiecare familie va contribui la salvarea bancilor cu cate 4.350 lire sterline pe an, dupa ce cancelarul Alistair Darling a confirmat ca se vor pompa alte 25,5 miliarde lire sterline in Royal Bank of Scotland, scrie The Telegraph.

Acesta a precizat ca este singura cale pentru a pastra afacerea pe linia de plutire. Astfel, infuzia totala in RBS se ridica la 53.5 miliarde lire, din care 20 de miliarde de lire in cadrul nationalizarii partiale efectuata anul trecut si alte opt miliarde pastrate ca asigurare pentru eventuale probleme viitoare.

Per ansamblu, guvernul britanic a folosit 74 miliarde de lire sterline pentru marile banci locale, printre care RBS, Lloyds si HBOS, de la inceputul crizei financiare. Partidul Conservator britanic de opozitie a calculat ca ultima subventie aduce o povara suplimentara de 2000 de lire pentru fiecare din cele 17 milioane de familii din tara, peste cele 2350 de lire sterline la care au fost expusi ca urmare a tentativelor anterioare de a revigora sistemul financiar.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: