General Motors estimeaza ca va face circa 10.000 de disponibilizari la Opel

Data publicarii: 05-11-2009 | International

Constructorul auto american General Motors estimeaza ca va face circa 10.000 de disponibilizari la subsidiara sa europeana Opel, pe care tocmai a anuntat ca o pastreaza, din personalul total de 50.000 de salariati, a declarat vicepresedintele grupului, John Smith, citat de AFP.

Marti, General Motors a anuntat ca va pastra subsidiara Opel, renuntand sa o mai vanda consortiului Magna/Sberbank, si ca o va restructura.

Astfel, grupul american vrea sa reduca costurile Opel cu 30%, ceea ce presupune 10.000 de disponibilizari, a precizat Smith, intr-o conferinta telefonica cu jurnalistii europeni.

Opel are facilitati de productie in Germania, unde lucreaza jumatate dintre salariatii sai, precum si in Spania, Belgia, Polonia si Marea Britanie, in care produce autoturisme sub marca Vauxhall.

General Motors s-a angajat sa prezinte "foarte curand" un plan de restructurare detaliat pentru Opel. Smith si-a exprimat speranta ca guvernul german, care nu si-a ascuns nemultumirea in legatura cu razgandirea GM in privinta Opel, va admite ca planul este unul avantajos.

Reprezentantul General Motors a apreciat ca reactia Berlinului, care sustinea cedarea Opel catre grupul canadian Magna, "este de inteles", dar a subliniat ca Londra, Varsovia si Madridul au primit favorabil decizia GM.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: