Eximbank a lansat produse de creditare pentru proiecte finantate prin fonduri structurale
Data publicarii: 09-11-2009 | Finante-BanciEximbank a lansat un pachet de produse de creditare, precum si scrisori de intentie neangajante, pentru prefinantarea sau cofinantarea proiectelor care atrag fonduri structurale, a anuntat banca, printr-un comunicat.
"Prin acest pachet de produse incercam sa sustinem atragerea de fonduri europene si sa facilitam accesul cat mai multor IMM-uri, companii mari sau administratii publice la aceasta forma de finantare. EximBank poate acoperi prin aceste produse pana la 100% din nevoile de finantare specifice proiectelor derulate cu bani europeni", a declarat presedintele EximBank, Ionut Costea.
In functie de tipul proiectului finantat din fonduri structurale, EximBank poate acorda mai multe tipuri de credite
Creditele de investitii sunt destinate cofinantarii componentei care reprezinta contributia proprie a firmei la proiectul finantat din fonduri structurale. Finantarea poate acoperi cheltuielile neeligibile aferente proiectului, necesarul de capital de lucru sau TVA aferenta proiectului.
Prin creditele de investitii destinate cofinantarii, o companie care a incheiat un contract de finantare cu autoritatea de management poate obtine 100% din valoarea cheltuielilor eligibile si neeligibile aferente contributiei proprii. Finantarea se acorda in lei sau valuta pe termen scurt, mediu si lung in functie de tipul proiectului, perioada de implementare si capacitatea de rambursare a firmei.
Creditele destinate prefinantarii nevoilor companiilor pot acoperi decalajul de timp care apare intre momentul platilor facute de furnizori in cadrul proiectului si cel al incasarilor de la autoritatea de management. Imprumuturile pot asigura pana la 100% valoarea finantarii europene obtinute de o societate si se acorda pe o perioada de maximum doi ani.
De asemenea, prin scrisorile de intentie sau de confort neangajante banca isi exprima intentia de a pune la dispozitia companiilor fondurile necesare sustinerii proiectului, cu conditia acceptarii acestuia de catre autoritatea de management responsabila cu gestionarea finantarilor europene.
Banca de Export-Import a Romaniei EximBank are o retea de 11 unitati, situate in Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Alba Iulia.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza