Eximbank a lansat produse de creditare pentru proiecte finantate prin fonduri structurale

Data publicarii: 09-11-2009 | Finante-Banci

Eximbank a lansat un pachet de produse de creditare, precum si scrisori de intentie neangajante, pentru prefinantarea sau cofinantarea proiectelor care atrag fonduri structurale, a anuntat banca, printr-un comunicat.

"Prin acest pachet de produse incercam sa sustinem atragerea de fonduri europene si sa facilitam accesul cat mai multor IMM-uri, companii mari sau administratii publice la aceasta forma de finantare. EximBank poate acoperi prin aceste produse pana la 100% din nevoile de finantare specifice proiectelor derulate cu bani europeni", a declarat presedintele EximBank, Ionut Costea.

In functie de tipul proiectului finantat din fonduri structurale, EximBank poate acorda mai multe tipuri de credite

Creditele de investitii sunt destinate cofinantarii componentei care reprezinta contributia proprie a firmei la proiectul finantat din fonduri structurale. Finantarea poate acoperi cheltuielile neeligibile aferente proiectului, necesarul de capital de lucru sau TVA aferenta proiectului.

Prin creditele de investitii destinate cofinantarii, o companie care a incheiat un contract de finantare cu autoritatea de management poate obtine 100% din valoarea cheltuielilor eligibile si neeligibile aferente contributiei proprii. Finantarea se acorda in lei sau valuta pe termen scurt, mediu si lung in functie de tipul proiectului, perioada de implementare si capacitatea de rambursare a firmei.

Creditele destinate prefinantarii nevoilor companiilor pot acoperi decalajul de timp care apare intre momentul platilor facute de furnizori in cadrul proiectului si cel al incasarilor de la autoritatea de management. Imprumuturile pot asigura pana la 100% valoarea finantarii europene obtinute de o societate si se acorda pe o perioada de maximum doi ani.

De asemenea, prin scrisorile de intentie sau de confort neangajante banca isi exprima intentia de a pune la dispozitia companiilor fondurile necesare sustinerii proiectului, cu conditia acceptarii acestuia de catre autoritatea de management responsabila cu gestionarea finantarilor europene.

Banca de Export-Import a Romaniei EximBank are o retea de 11 unitati, situate in Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Alba Iulia.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: