Soferul masinii de transport valori, principalul suspect in cazul furtului a 10 milioane euro de la Banca Frantei

Data publicarii: 10-11-2009 | International

Politia franceza l-a dat in urmarire generala pe soferul masinii de transport valori din care au disparut peste 10 milioane de euro, bani care apartineau unei filiale a Bancii Frantei, scrie Reuters.

Jaful s-a petrecut saptamana trecuta in timpul unei misiuni de transport al banilor de la o reprezentanta a Bancii Frantei din sud-estul orasului Lyon. Doi dintre membrii echipajului au declarat ca inainte de a ajunge la destinatie au efectuat o serie de controale de rutina, timp in care soferul masinii a ramas singur.

Cand s-au intors masina disparuse, ulterior fiind gasita la cativa kilometri distanta. Politistii au apreciat ca principalul suspect este soferul masinii de transport valori, concluzie intarita dupa perchezitia apartamentului acestuia.

"In urma perchezitiei am constatat ca locuinta fusese parasita cu cel putin cateva zile in urma. Frigiderul era gol si nu am gasit nici un act sau document al soferului. Acestea sunt indicii ca isi planuise lovitura din timp", spune Xavier Richaud, procurorul care coordoneaza investigatia.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: