Angajatii de la stat care cumuleaza pensie-salariu vor opta din decembrie pentru un singur venit

Data publicarii: 11-11-2009 | Actualitate

Angajatii de la stat care incaseaza in acelasi timp o pensie cu o valoare lunara mai mare de 1.680 de lei trebuie sa opteze, din decembrie, pentru unul dintre cele doua venituri, acesta fiind una dintre prevederile Legii privind reorganizarea unor institutii publice, a declarat Emil Boc.

Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu CE si FMI intra in vigoare in termen de trei zile de la data publicarii in Monitorul Oficial, respectiv joi, 12 noiembrie.

In termen de sapte zile de la data intrarii in vigoare, Guvernul trebuie sa elaboreze Hotararile in baza carora vor fi reorganizate agentiile de stat, ceea ce va duce la desfiintarea a aproximativ 9.000 de locuri de munca din aceste institutii.

Legea mai prevede ca veniturile proprii ale agentiilor de stat - estimate la un miliard de euro anual, potrivit lui Boc - vor fi varsate pe viitor la bugetul de stat. "La data intrarii in vigoare a Legii, adica joi, veniturile agentiilor guvernamentale vor intra la bugetul de stat", a spus premierul in exercitiu.

Acelasi act normativ prevede neimpozitarea profitului reinvestit, masura care se va aplica din trimestrul IV al acestui an, extinderea Programului Rabla si la tractoare si interzicerea, incepand cu luna decembrie 2009, a cumulului pensie-salariu la stat pentru persoanele care au pensii mai mari de 1680 de lei. "Incepand din luna decembrie, in termenul de optiune prevazut de Lege, cei care au o pensie pana la 1680 de lei pot in continuare sa cumuleze pensia cu salariul. Cei care au peste 1680 de lei trebuie sa opteze in luna decembrie fie pentru pensie, fie pentru salariu la stat", a declarat el.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: