Finantele vor sa testeze piata in 2010 prin emisuni de titluri de stat cu scadenta de peste 10 ani

Data publicarii: 12-11-2009 | Finante-Banci

Ministerul Finantelor vrea sa testeze piata pentru emisiuni cu scadenta mai mare de 10 ani in 2010 si a demarat discutii cu fonduri de pensii, firme de asigurari si alti posibili investitori, a declarat joi secretarul de stat in MFP, Bogdan Dragoi.

"O sa testam piata si vrem sa vedem apetitul pentru maturitati mai mari de zece ani. Nu stiu inca daca este o cerere. Suntem in discutii cu fondurile de pensii si firmele de asigurari", a afirmat Dragoi.

In privinta finantarii deficitului bugetar din acest an, secretarul de stat a precizat ca "cel mult 10%" este un randament corect in acest moment pentru emisiunile de titluri de stat.

"Este corect ce a spus guvernatorul (BNR), ca la o dobanda cheie de 8% s-a cerut un randament de chiar 12%. Maxim 10% este pretul corect in situatia actuala", a mai spus Dragoi.

Intrebat de posibilitatea unei noi emisiuni de titluri de stat in valuta pe piata interna, secretarul de stat din MFP a afirmat ca nu exclude aceasta varianta, alaturi de alte optiuni.

Ministerul Finantelor a atras saptamana trecuta de pe piata interna 793,8 milioane euro printr-o emisiune de titluri de stat cu cupon in valuta cu maturitate de trei ani, suma acoperind jumatatea din transa a treia de la FMI, ce trebuia sa intre in decembrie si sa acopere deficitul bugetar pe 2009.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: