ALB cere presedintului sa nu promulge legea ce prevede contracte de leasing pe termen nedeterminat

Data publicarii: 12-11-2009 | Finante-Banci

Firmele de leasing solicita presedintelui sa nu promulge legea votata de deputati care prevede o perioada nelimitata a contractului de leasing si rate de leasing fixe, care sa fie platite lunar, a declarat joi secretarul general al ALB Romania, Adriana Ahciarliu.

Proiectul a fost votat deja in Camera Deputatilor, desi a fost respins de factorii decizionali anteriori. "A fost un viciu de procedura din cate am inteles", a spus Ahciarliu.

Ea a mentionat ca promulgarea acestui proiect ar avea efecte la nivel concurential, in conditiile in care proiectul prevede rate lunare si fixe pentru contractele de leasing, precum si o perioada nelimitata pentru contractul de leasing.

Potrivit Adrianei Ahciarliu, in acest proiect este prevazuta "o rata lunara fixa, fara sa se tina cont ca e DAE (dobanda anuala efectiva n.r.), care poate fi variabila".

Secretarul general al ALB Romania a explicat ca leasingul nu poate avea o perioada nelimitata, intrucat notiunea de leasing presupune ca la finalul contractului clientul sa cumpare bunul finantat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: