Sibex lanseaza in 14 decembrie noua platforma de tranzactionare si din ianuarie piata spot

Data publicarii: 13-11-2009 | Bursa

Consiliul de administratie al Bursei din Sibiu (Sibex) a hotarat joi ca noua platforma GlobalVision sa devina operationala din 14 decembrie, urmand ca din 22 ianuarie sa fie lansata oficial, odata cu piata la vedere (spot), a declarat presedintele Sibex, Teodor Ancuta.

De asemenea, conducerea bursei sibiene a selectat joi Banca Comerciala Romana (BCR) pentru a intermedia listarea pe propria piata la vedere, dupa ce a tinut cont de notorietatea institutiei de credit si de timpul scurt in care se va face listarea, de trei saptamani.

"In primul rand am luat in calcul o serie de criterii de performanta, dar si notorietatea si credibilitatea. Acestea din urma au fost mai importante decat costurile listarii. De asemenea, BCR ne-a dat cel mai scurt timp pentru listare, de trei saptamani incepand de luni", a spus Ancuta.

El a explicat ca intentia Sibex este de a se lista pana la sfarsitul anului, intrucat din ianuarie este lansata piata spot.

De asemenea, actionarii Bursei din Sibiu, convocati joi intr-o adunare generala, au stabilit un tarif de 250 euro/luna pentru accesul brokerilor pe noua platforma, dar acestia vor beneficia de o scutire la aceasta taxa in primul trimestru din 2010.

Platforma GlobalVision permite efectuarea tranzactiilor cu derivate, actiuni, titluri de stat sau certificate de emisie a dioxidului de carbon (CO2). Bursa din Sibiu a semnat pentru utilizarea platformei un un acord initial pe cinci ani cu firma britanica Trayport, platforma fiind folosita de nume mari din sistemul financiar precum One Chicago, New Zeeland Stock Exchange, Nord Pool, Merrill Lynch, JP Morgan sau Deutsche Bank.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: