Sibex lanseaza in 14 decembrie noua platforma de tranzactionare si din ianuarie piata spot
Data publicarii: 13-11-2009 | BursaConsiliul de administratie al Bursei din Sibiu (Sibex) a hotarat joi ca noua platforma GlobalVision sa devina operationala din 14 decembrie, urmand ca din 22 ianuarie sa fie lansata oficial, odata cu piata la vedere (spot), a declarat presedintele Sibex, Teodor Ancuta.
De asemenea, conducerea bursei sibiene a selectat joi Banca Comerciala Romana (BCR) pentru a intermedia listarea pe propria piata la vedere, dupa ce a tinut cont de notorietatea institutiei de credit si de timpul scurt in care se va face listarea, de trei saptamani.
"In primul rand am luat in calcul o serie de criterii de performanta, dar si notorietatea si credibilitatea. Acestea din urma au fost mai importante decat costurile listarii. De asemenea, BCR ne-a dat cel mai scurt timp pentru listare, de trei saptamani incepand de luni", a spus Ancuta.
El a explicat ca intentia Sibex este de a se lista pana la sfarsitul anului, intrucat din ianuarie este lansata piata spot.
De asemenea, actionarii Bursei din Sibiu, convocati joi intr-o adunare generala, au stabilit un tarif de 250 euro/luna pentru accesul brokerilor pe noua platforma, dar acestia vor beneficia de o scutire la aceasta taxa in primul trimestru din 2010.
Platforma GlobalVision permite efectuarea tranzactiilor cu derivate, actiuni, titluri de stat sau certificate de emisie a dioxidului de carbon (CO2). Bursa din Sibiu a semnat pentru utilizarea platformei un un acord initial pe cinci ani cu firma britanica Trayport, platforma fiind folosita de nume mari din sistemul financiar precum One Chicago, New Zeeland Stock Exchange, Nord Pool, Merrill Lynch, JP Morgan sau Deutsche Bank.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza