OTP Bank Romania a afisat un profit de 2,7 mil euro la 9 luni, provizioanele au crescut de 4 ori
Data publicarii: 13-11-2009 | Finante-BanciOTP Bank Romania a afisat, in primele noua luni din 2009, un profit net de 779 milioane forinti (2,7 milioane euro), fata de o pierdere de 196 milioane forinti inregistrata in intervalul similar al anului trecut, in ciuda cresterii provizioanelor de aproape 4 ori, a anuntat vineri banca.
Astfel, provizioanele bancii pentru primele noua luni au ajuns la 3,7 miliarde forinti (13,6 milioane euro), in crestere cu 288% fata de nivelul din intervalul similar din 2008, de 956 milioane forinti. Din suma totala a provizioanelor realizate in 2009, 1,7 miliarde forinti (circa 6 milioane euro) reprezinta costuri de risc puse de-o parte doar in trimestrul III din acest an.
Veniturile totale ale bancii au urcat cu 31% in primele 9 luni ale acestui an fata de perioada similara a anului precedent, in timp ce cheltuielile operationale s-au diminuat cu 2%, iar profitul operational a crescut de peste 4 ori, mai arata raportul bancii-mama.
Totodata, banca a continuat in trimestrul III restructurarea imprumuturilor demarata in trimestrul precedent, ajungand la o implicare in program a 9% a portofoliului de retail, de la 6% in trimestrul al doilea.
In total, banca a restructurat 10% din portofoliul total de credite in perioada iulie-septembrie 2009, incluzand imprumuturi ale IMM-urilor si corporatiilor.
"Calitatea portofoliului a ramas relativ stabila, insa ponderea creditelor cu intarzieri la plata mai mari de 90 zile in portofoliu a urcat la 2,3% la septembrie 2009, de la 0,7% cu un an in urma", se precizeaza in raportul OTP Bank.
Astfel, portofoliul de credite al bancii a ajuns la un sold de 295,42 miliarde forinti (1,09 miliarde euro) la sfarsitul lui septembrie 2009, in scadere cu 3% fata de jumatatea acestui an, dar in urmare cu 4% fata de septembrie 2008.
Volumul depozitelor atrase ramane de aproape trei ori sub cel al depozitelor, ajungand insa la 90,6 miliarde forinti (334,3 milioane euro), in urcare cu 3% fata de sfarsitul primului semestru din 2009 si cu 16% fata de sfarsitul lui septembrie 2008.
Activele OTP Bank Romania au ajuns la 369,6 miliarde forinti (1,36 miliarde euro) la finalul lui septembrie, in scadere cu 2% fata de soldul de la jumatatea acestui an, dar in crestere cu 3% fata de septembrie 2008.
Banca are o retea teritoriala de 106 unitati si 1.081 de angajati, in usoara scadere (cu 15 salariati) fata de inceputul anului.
Profitul grupului unguresc OTP a scazut cu 57% in primele noua luni, la 130 miliarde forinti (480 milioane euro).
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?