IFC, divizia Bancii Mondiale, intra in actionariatul Bancii Transilvania, cu o participatie de 3,62%

Data publicarii: 13-11-2009 | Finante-Banci

International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale, intra in actionariatul Bancii Transilvania, cu 3,62% din capitalul social, prin convertirea in actiuni a obligatiunilor in valoarea de 20 milioane dolari pe care institutia le detine la BT din 2005, a anuntat banca.

Pretul de conversie este de 1,5049 lei/actiune si reprezinta media dintre pretul zilnic maxim si minim al actiunilor Bancii Transilvania, pondere stabilita in functie de volumul zilnic de tranzactii, aferent celor 90 de zile in care Bursa de Valori Bucuresti a fost deschisa pentru tranzactionare, anterioare datei de fixare a pretului.

"Alaturi de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care este actionarul semnificativ al BT, cu o participatie de 15%, International Finance Corporation se inscrie printre partenerii strategici ai Bancii Transilvania", se mentioneaza in comunicatul publicat miercuri de BT.

BT a beneficiat pana acum, din partea IFC, de sase programe de finantare, cu divese destinatii: facilitati pentru credite ipotecare si pentru sustinerea IMM-urilor sau imprumuturi subordonate si sindicalizate. La acestea se adauga suma primita recent de BT, tot de la IFC, in valoare de 50 milioane euro, pentru continuarea sprijinirii sectorului medical din Romania.

In 2009, investitiile IFC au totalizat 15 miliarde dolari, investitii care au constat in capital directionat catre tarile aflate in curs de dezvoltare.

Banca Transilvania se numara printre primele banci din Romania, in functie de active. Are un capital majoritar romanesc, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, care detine 15% din capitalul social, este actionar semnificativ. BT este o institutie financiara cu reprezentare nationala, avand peste 500 de unitati.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: