Pretul terenurilor pentru locuinte ar trebui limitat pentru a nu deveni obiect de specula

Data publicarii: 18-11-2009 | Imobiliare

Directorul general din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL), Cristian Stamatiade, a declarat miercuri ca pretul terenului pentru locuinta ar trebui limitat, pentru a nu deveni obiect de specula, avand in vedere ca pretul terenului influenteaza pretul final al locuintei.

"Pretul locuintei trebuie sa fie suportabil pentru cumparator. Pretul terenului influenteaza, fireste, pretul final al locuintei. Pretul terenului pentru locuinta ar trebui limitat, pentru a nu deveni obiect de specula. Terenul trebuie sa aiba un pret limita si restulsa fie subventionat de stat", a declarat miercuri Cristian Stamatiade, in cadrul unei conferinte pe tema caselor eficiente energetic.

In ceea ce priveste materialele de constructii, potrivit lui Stamatiade, se constata o abundenta a acestora, exista atat materiale din import, cat si din productia interna. "Dar exista un semn de intrebare asupra calitatii acestora. Trebuie sa intarim controlul asupra calitatii materialelor de constructii (ciment, otel-beton, feronerie, tamplaria termoizolanta)", a precizat directorul general al Directiei Tehnica in Constructii din MDRL.

De asemenea, Stamatiade estimeaza ca piata isi va reveni abia in semestrul al doilea al anului viitor.

"Speram ca 2010 sa inceapa in conditii mai bune. Avand in vedere si situatia internationala, este un semnal pozitiv si pentru noi ca in semestrul II sa ajungem la un ritm de productie care sa permita plata salariilor. Chiar daca acum bugetul e mai restrictiv. Sunt totusi optimist ca in semestrul II al anului viitor, lucrurile se vor regla", a mentionat Cristian Stamatiade.

Directorul general din MDRL a mai spus ca ministerul vrea ca in 2010 sa realizeze locuinte de calitate, la care sa creasca performanta energetica.

"Avem in vedere totodata spijinirea in constructia locuintelor prin punerea la dispozitie a unor proiecte-cadru, la care ulterior sa se realizeze adaptarea acestora la teren", a adaugat Stamatiade.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: