Euro pierde teren in fata dolarului, dupa indicatorii macroeconomici negativi din Statele Unite

Data publicarii: 19-11-2009 | International

Euro a pierdut teren in fata dolarului in debutul sedintei europene de joi, in urma unor indicatori macroeconomici negativi din Statele Unite si pe fondul tendintei de declin din pietele asiatice, relateaza AFP.

In jurul orei 10:00 GMT (12:00 ora Romaniei), cursul monedei europene scazuse la 1,4871 dolari, de la 1,4961 dolari la inchiderea sedintei de miercuri.

Fata de yen, euro a scazut la 132,33 yeni, de la 133,68 yeni. Dolarul s-a depreciat, la randul sau, in fata monedei japoneze, de la 89,34 yeni la 88,98 yeni.

Dolarul si-a revenit in contextul in care ivestitorii si-au marcat o parte din profiturile investitiilor riscante, dezamagiti de faptul ca aprecierea monedei europene de miercuri nu a reusit sa treaca de 1,50 dolari. De asemenea, investitorii cauta refugiu in investitiile mai sigure, dupa o serie de date negative din Statele Unite si dupa deprecierea titlurilor asiatice, sustin analistii.

"Motorul pietei valutare ramane piata de capital, actiunile reprezentand la randul lor investitii riscante", a declarat Stuart Bennett, analist in cadrul Calyon.

In prezent, "cifrele negative privind proiectele imobiliare demarate in Statele Unite arata ca revenirea economiei mondiale are inca nevoie de masuri de sustinere", a adaugat Bennett, ceea de afecteaza increderea investitorilor in sustenabilitatea revenirii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: