Un industrias italian vrea sa relanseze legendarul model De Tomaso

Data publicarii: 22-11-2009 | Auto

Gian Mario Rossignolo, cunoscut afacerist italian, vrea sa readuca la viata celebrul brand De Tomaso, primele modele urmand sa fie prezentate in cadrul saloanelor auto internationale din 2011. Pantera, cel mai cunoscut model produs de De Tomaso, ar putea fi punctul de plecare al noului automobil.

Rossignolo, fost director executiv al unor companii italiene de top, precum Lancia, Telecom Italia si Zanussi, si-a facut publica inca din 2007 intentia de a lansa un brand auto propriu, la acea vreme cochetand cu marca Bertone, preluata in cele din urma de Fiat.

Afaceristul a cumparat deja o fosta fabrica a Pininfarina unde va da startul productiei noilor modele. Tot aici va fi sediul centrului de cercetari Innovation in Auto Industry S.p.A (IAI) concentrat pe descoperirea de noi metode de productie care sa scada pretul tehnologiilor performante.

De Tomaso a fost creata in 1959 de catre Alejandro de Tomaso, un italian de origine argentiniana. Majoritatea modelelor produse au fost destinate curselor de F1. Modelele de sosea au fost apreciate pentru performantele si fiabilitatea lor. Compania si-a declarat falimentul in 2004.

George Trifu