Cele mai ciudate incidente de la locul de munca in 2009

Data publicarii: 22-11-2009 | HR/Cariere

Anul 2009 a fost extrem de complicat atat pentru angajatori, care au trebuit sa-si foloseasca toate abilitatile manageriale pentru a-si tine afacerea pe linia de plutire, cat si pentru angajati, aflati sub presiunea constanta a spectrului somajului. Careerbuilder.com, site activ in domeniul recrutarilor online, a facut o trecere in revista a celor mai ciudate incidente petrecute la locul de munca, unele cauzate de nivelul prea mare de stres, altele de plictiseala, exces de zel sau chiar prostie.

1. Zeci de angajati spitalizati pentru ca o colega s-a parfumat exagerat. Incidentul a avut loc la o banca din Texas. Cei 150 de angajati ai call-center-ului institutiei au raportat ameteli si stari de voma. Initial, medicii chemati au crezut ca este vorba de o intoxicatie cu monoxid de carbon. Mai tarziu s-a descoperit ca totul a pornit de la spray-ul folosit de o colega. 34 de angajati au fost spitalizati, in timp ce restul au primit ingrijiri la fata locului.

2. S-a auto-mutilat pentru a scapa de serviciu. Cand iti doresti cu adevarat ceva te simti in stare sa faci orice sacrificiu. Angajatul unui hotel din Scotia si-a dorit doar o zi libera, insa cu atata intensitate incat a mers pana la automutilare: i-a dat telefon sefului pentru a-i spune ca fost atacat pe strada si, pentru a fi mai convingator si-a taiat fata cu o lama si cu un bolovan si-a aplicat cateva lovituri in zona capului. Intr-un exces de sinceritate le-a spus politistilor adevarata poveste, insa acestia nu au fost de acord sa fie complicii angajatului.

3. Ferrari-ul sefului facut praf de o angajata. O tanara de 23 de ani din California a imprumutat Ferrari-ul sefului ei fara sa realizeze ca pentru a tine pe sosea o astfel de masina trebuie mai mult decat un simplu carnet de sofer proaspat obtinut. Angajata a scapat fara rani grave, insa masina a fost distrusa in totalitate, daunele fiind estimate la 125.000 dolari, echivalentul salariului pe 3-4 ani al angajatei.

4. Angajat concediat pentru ca scria e-mail-urile cu majuscule. Desi sefii i-au atras atentia ca folosirea majusculelor in comunicatiile de pe Internet este echivalentul vocii ridicate in comunicarea directa, Vicki Walker din Noua Zeelanda nu a renuntat la obiceiul ei. In consecinta, angajata a fost concediata, insa a reusit sa obtina 11.500 dolari argumentand ca firma la care lucra nu avea un stil anume de scriere a e-mail-urilor.

5. Editor de 68 de ani de la Washington Post si-a batut subalternii. Cu doar cateva luni inainte de pensionare, Henry Allen, editor la Washington Post, si-a pierdut cumpatul iar victime au cazut doua din subalternele sale. Allen le ceruse acestora sa intocmeasca o lista cu politicieni investigati pentru abateri morale. Dupa cateva zile, redactorii au venit cu un adevarat roman, un documentar detaliat pe cateva zeci de pagini. Editorul a fost atat de ultragiat de creativitatea ziaristelor, incat pumnii au luat locul argumentelor.

6. Casier bancar concediat pentru ca a rezistat unui jaf armat. Jim Nicholson, casier la Key Bank din Seattle, nu s-a lasat intimidat de un hot care il amenintase cu pistolul. Angajatul a reusit sa-l imobilizeze si sa-l retina pana la venirea politiei. Actul sau a fost considerat de sefi drept o incalcare a protocoalelor bancii si a fost concediat.

Redactia BankNews.ro