CEC Bank va emite carduri cu microprocesor si va lansa noi servicii pentru populatie si firme

Data publicarii: 23-11-2009 | Finante-Banci

CEC Bank a anuntat, luni, intr-un comunicat ca va emite carduri cu microprocesor si va lansa servicii pentru plata facturilor de servicii si utilitati prin reteaua de bancomate (ATM) a bancii si pentru acceptarea platii cu cardul la comercianti (POS).

Astfel, prin emiterea de carduri cu microprocesor CEC Bank isi va putea diversifica ulterior serviciile oferite clientelei, prin incarcarea pe microprocesor de aplicatii diverse, cum sunt cele de securizare dinamica, programe de loialitate, functii de portofel electronic.

Produsele card ale bancii vor fi migrate catre microprocesor pe masura expirarii acestora, a mai anuntat banca.

In ce priveste serviciul de acceptare a platii cu cardul la comercianti, acesta se adreseaza agentilor economici care vor putea deconta prin CEC Bank vanzari de produse si servicii cu plata prin carduri Visa si MasterCard. Banca va pune la dispozitie echipamentele de acceptare carduri si va practica tarife personalizate in functie de profilul de activitate al fiecarui comerciant.

Serviciul de plati pentru facturile de servicii si utilitati prin reteaua de bancomate a CEC Bank nu presupune preinrolarea utilizatorilor de card si va fi liber de taxe si comisioane pentru utilizatorii cardurilor CEC Bank.

Banca a mai anuntat ca a finalizat doua proiecte cu impact asupra calitatii si securitatii tranzactiilor cu cardul, respectiv cresterea capacitatii de procesare a sistemului de carduri si securizarea retelei proprii de bancomate prin instalarea unor componente tehnice cu functia de a preveni atasarea la acestea de echipamente de copiere a datelor de pe carduri.

CEC Bank administreaza in prezent o retea de 1.342 de unitati, oferind servicii de eliberare de numerar prin card atat prin reteaua sa de unitati, cat si prin cele 810 echipamente ATM instalate. La 30 octombrie banca detinea un portofoliu de 753.471 de carduri active, din care 704.572 carduri de debit si 48.899 carduri de credit.

"Intreaga retea de terminale de acceptare card a bancii, formata din 810 ATM-uri si 1.381 EPOS-uri instalate la ghiseele bancii sunt certificate de catre Visa si MasterCard pentru acceptarea de carduri cu microprocesor", se mai arata in comunicat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: