GM ar putea inchide Saab, dupa ce Koenigsegg a renuntat la preluarea firmei suedeze
Data publicarii: 25-11-2009 | InternationalGeneral Motors nu se asteapta sa primeasca o noua oferta pentru Saab si ar putea inchide divizia aflata in mare dificultate, dupa ce Koenigsegg Group AB a anulat preluarea planificata, au declarat surse apropiate grupului, citate de Bloomberg.
Soarta Saab va fi decisa in cadrul reuniunii boardului GM din 1 decembrie, au declarat sursele, ce au cerut sa nu fie numite, pentru ca discutiile sunt private.
Chiar daca conducerea GM ar putea opta pentru pastrarea diviziei suedeze, asa cum a facut in cazul Opel, grupul are totusi un plan secundar, ce prevede incheierea activitatilor diviziei.
"Ar trebui pur si simplu sa scape de ea". Saab "chiar nu conteaza din punct de vedere al tehnologiei, si nu exista sinergii, precum in cazul Opel", a comentat Tom Stallkamp, partener al firmei Ripplewood Holdings LLC.
Inchiderea Saab, in locul vanzarii, ar ajuta in continuare grupul GM sa isi atinga scopul de a reduce numarul marcilor din Statele Unite de la opt la patru, in contextul in care constructorul incearca sa revina pe profit dupa iesirea din faliment. Vanzarea catre grupul Koenigsegg ar fi protejat locurile de munca din cadrul Saab.
Producatorul suedez de automobile de lux Koenigsegg a anuntat marti ca a renuntat la oferta inaintata General Motors pentru cumpararea constructorului auto Saab, invocand intarzierile prea mari in incheierea tranzactiei.
"Problema calendarului a fost intotdeauna esentiala pentru strategia noastra ce vizeaza insuflarea unui nou spirit companiei. Din pacate, intarzierile in incheierea operatiunii au generat riscuri si incertitudini care ne impiedica sa ne ducem la bun sfarsit planurile privind noul Saab", a explicat fondatorul si presedintele societatii, Christian von Koenigsegg, intr-un comunicat.
Koenigsegg, ce se afla in fruntea unui consortiu de investitori dornici sa preia Saab, anuntase la inceputul lui septembrie ca este sustinut si de grupul chinez BAIC in incercarea de a prelua constructorul auto suedez Saab, aflat in dificultate, de la General Motors. Grupul american intentioneaza inca din luna decembrie 2008 sa-si vanda subsidiara suedeza.
Anuntul a survenit dupa ce GM a renuntat sa cedeze subsidiara europeana mult mai importanta Opel/Vauxall, pentru care ajunsese la discutii avansate cu un consortiu format din compania canadiana Magna si banca rusa Sberbank.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI