Banca Romaneasca a scazut dobanzile la creditele de consum si cu garantii imobiliare

Data publicarii: 27-11-2009 | Finante-Banci

Banca Romaneasca a coborat ratele de dobanda de baza pentru creditele de consum fara garantii, dar si pentru cele cu garantii imobiliare, in concordanta cu evolutia indicilor de referinta Euribor, Robor si Libor, a anuntat banca.

Astfel, pentru creditele de consum in lei Banca Romaneasca ofera o dobanda de baza de 11,38%, in scadere de la 11,77%, in timp ce pentru cele in euro, noua dobanda de baza valabila este de 3,642% (de la 5,1%).

Noile rate de dobanda de baza sunt valabile atat pentru creditele in sold, cat si pentru cele nou-acordate. Pentru creditele de consum in franci elvetieni, noua dobanda de baza aplicabila incepand cu aceasta data este de 3,5385%, de la 4,4158%.

La dobanzile de baza mentionate mai sus se adauga marjele fixe diferentiate in functie de tipul de produs si stipulate in contractele de credit.

"Banca Romaneasca a modificat ratele dobanzii de baza oferite pentru creditele de consum garantate si negarantate, conform strategiei sale de a le adapta trimestrial pe baza evolutiei indicilor de referinta Euribor, Robor si Libor. In acest context, clientii nostri vor beneficia de reducerea ratelor lunare aferente creditelor de consum contractate", a declarat Lakis Couninis, director executiv al unitatii de retail a bancii.

In aceste conditii, ratele aferente creditelor contractate in lei, euro si franci elvetieni scad cu pana la 3%, 16%, respectiv 10%.

Cu un capital social de pana la 200 milioane euro si o retea nationala formata din 151 de sucursale, Banca Romaneasca are 16 ani de activitate pe piata bancara din Romania. 

Grupul elen National Bank of Greece (NBG) este actionarul majoritar al Bancii Romanesti, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) care detine 10,21% din capitalul social al bancii. Dintre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece in Romania se mai numara: ETEBA Romania, Garanta Asigurari si NBG Leasing.

NewsIn