Banca Romaneasca a redus marja de dobanda pentru trei tipuri de credite cu cel putin 1pp
Data publicarii: 11-12-2009 | Finante-BanciBanca Romaneasca a redus dobanda variabila perceputa la creditele cu garantii din oferta actuala, cu cel putin 1 punct procentual, prin micsorarea marjelor bancii, dar a marit comisionul de acordare a creditului ipotecar cu 1 punct procentual, a anuntat vineri banca.
Astfel, au fost aduse modificari creditului ipotecar "Rezidential", creditului ipotecar si creditului de consum cu garantii imobiliare, noile rate de dobanda fiind valabile pentru cererile de credit primite incepand cu data de 10 decembrie, se arata in comunicat.
Dobanda variabila perceputa pentru Creditul Rezidential ce se acorda in euro a fost ajustata prin scaderea cu un punct procentual a marjei pana la 5,3%, de la 6,3%, care se adauga la indicele Euribor la 3 luni.
Si in cazul creditului ipotecar dobanda variabila a fost ajustata prin diminuarea marjei. Astfel, peste Robor la 3 luni si Euribor la 3 luni se vor adauga noile marje de 3,2% fata de 4% pentru creditele in lei si, respectiv, 6,2% fata de 8% pentru creditele in euro, se mai arata in comunicat.
In acelasi timp, comisionul de acordare valabil pentru creditul ipotecar a fost majorat cu un punct procentual, ajungand astfel la 2% perceput la valoarea creditului. Incepand cu data de 10 decembrie, acest tip de credit nu mai este acordat pentru achizitie de terenuri libere de constructii, potrivit bancii.
Noua marja valabila pentru creditele de consum cu garantii imobiliare este de 3% fata de 5%, pentru lei, si respectiv 4,3% fata de 6%, la euro. Astfel, noua dobanda variabila va fi stabilita prin adaugarea marjelor la dobanda de baza a bancii. Pentru accesarea acestui produs, banca nu mai ia in garantie terenurile libere de constructii, se mai arata in comunicat.
Pentru Creditul Rezidential si Creditul Ipotecar, Banca Romaneasca a operat modificari si in ceea ce priveste nivelul aportului financiar minim al solicitantului de credit, dar si al gradului minim de acoperire cu garantii, in sensul imbunatatirii acestor parametri.
Grupul elen National Bank of Greece (NBG) este actionarul majoritar al Bancii Romanesti, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) care detine 10,21% din capitalul social al bancii. Dintre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece in Romania se mai numara: ETEBA Romania, Garanta Asigurari si NBG Leasing.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău