Omniasig a lansat un portal care permite emiterea electronica a politelor RCA

Data publicarii: 13-01-2010 | Afaceri

Omniasig a lansat pagina de internet omniasigonline.ro, care permite angajatilor din vanzari ai companiei si intermediarilor emiterea electronica a politelor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), a anuntat miercuri compania.

Prin intermediul acestui portal angajatii pot accesa automat baza de date CEDAM si pot calcula bonus/malus pentru toti clientii. De asemenea, angajatii pot analiza automat profilul clientului, iar tariful este personalizat in functie de datele introduse de acesta, se mentioneaza in comunicat.

Tariful RCA practicat de Omniasig pentru acest an pune accent pe profilul clientului si pe istoricul daunalitatii. Calculele care stau la baza stabilirii criteriilor de tarifare au la baza istoricul ultimilor ani si iau in calcul judetele sau grupele de judete, varsta asiguratului, vechimea permisului de conducere, etc.

Toti acesti factori de risc, precum si caracteristicile tehnice ale vehiculului, duc la un tarif de baza personalizat ce va permite o plata diferita a primei de asigurare pe categorii de asigurati, se mai arata in comunicat. 

Omniasig are o retea de sucursale si agentii in peste 250 de locuri si mai mult de 5.000 de agenti persoane fizice, care dispun de mijloace electronice de emitere a politelor de asigurare sau care au primit de la Omniasig diverse echipamente electronice speciale pentru emiterea politelor. De asemenea, Omniasig are o retea de peste 300 de brokeri de asigurare care au incheiate contracte de intermediere cu compania pentru produsul RCA.

Omniasig activeaza pe piata asigurarilor din Romania din 1995, iar din 2005 compania a devenit membra a Vienna Insurance Group. In prezent, Omniasig ocupa locul al doilea pe piata asigurarilor generale din Romania, cu o cota de piata de 15,7%, iar Vienna Insurance Group detine prima pozitie pe piata romaneasca de asigurari.

NewsIn