77.000 de euro - pretul mediu al unui apartament cu 2 camere in Bucuresti la inceput de an

Data publicarii: 25-01-2010 | Imobiliare

Inceputul anului 2010 aduce in Capitala un pret mediu de 77.000 de euro pentru un apartament cu doua camere, situat in zona semicentrala, dupa ce inainte de luna septembrie a anului trecut acelasi apartament putea fi achizitionat cu 80.000 de euro. 

Potrivit unei analize realizate de portalul imobiliar topestate.ro, in 2009 preturile locuintelor au scazut constant pana in luna august. Din septembrie, s-a inregistrat o usoara tendinta de stagnare a preturilor, sau chiar de crestere usoara. 

Astfel, la periferie, doua camere se vindeau la jumatatea anului trecut cu 57.000 de euro, iar la final de an costul a ajuns la o medie de 59.000 de euro. Per ansamblu, in București, preturile imobilelor au crescut brusc, in medie cu 10% in septembrie 2009. Din octombrie pana in noiembrie s-a observat o stagnare, iar la final de an o scadare cu aproximativ 5%.

"Rezultatele obtinute cu ajutorul Indicatorului Imobiliar Online oferit clientilor de portalul topestate.ro arata ca piata a suferit modificari la nivelul evolutiei preturilor pe fondul initiativelor si masurilor luate de Guvern, prin lansarea programului "Prima Casa". Anuntarea proiectului a creat un entuziasm sporit in randul vanzatrilor in lunile august-septembrie, entuziasm care a scazut spre sfarsitul anului, pe fondul unor masuri extrem de restrictive impuse de catre banci solicitantilor de credite", a declarat Mihai Stan, Manager General TopEstate.ro 

In paralel, la Constanta, inceputul de an a adus un pret mediu pentru un apartament cu doua camere, confort 1, de 54.000 de ero, in scadere de la 59.700 euro, pret valabil in luna iulie a anului trecut. 

Potrivit datelor centralizate oferite de Indicatorul Imobiliar Online, in Cluj, anul trecut preturile pe toate segmentele de rezidential au crescut cu cel putin 10%, mergand spre 20%. Preturile apartamentelor cu trei camere au crescut cu peste 20%, spre 90.000 de euro, in timp ce  preturile apartamentelor cu doua camere au fost relativ stabile, pastrandu-se la o valoare medie de 46.000 de euro. Programul Prima Casa a stimulat și la Cluj piata imobiliara, astfel ca preturile garsonierelor situate in zonele semicentrale ale Clujului au crescut, de la o medie de 40.000 de euro in iulie 2009, pana la 45.000 de euro in decembrie 2009.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: